Poslednje novosti i akcije

STRAUMANN STRAGET ČASOPIS

Za pacijente

SWISSDENT > Za pacijente
Važne odluke za trajna rešenja.

Zdravi zubi ne čine samo da se osećate privlačno, već su ključni za obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Zbog nedostatka jednog ili nekoliko zuba, možete osećati značajan psihološki i funkcionalni nedostatak.

Postoji više načina da se zameni nedostajući zub, međutim, ukoliko nedostatak nadomestite dentalnim implantatima, dobićete potpuno prirodan izgled osmeha, besprekornu funkcionalnost i dugoročno rešenje.

Za razliku od proteze, koja se oslanja na desni, ili mosta, koji koristi susedne zube kao nosače, implantati se ugrađuju u viličnu kost simulirajući prirodnu funkciju korena zuba – samostalno noseći zubnu nadoknadu.

Implantat ”imitira” koren zuba i nakon ugradnje vezuje se za kost čvrstom vezom. Definitivni protetski rad se fiksira za nosač nadoknade na implantatu. Pored keramičke krunice ili mosta implantati mogu nositi i proteze. Na taj način proteze imaju čvrst oslonac tokom žvakanja i govora, što predstavlja značajan komfor i sigurnost za pacijente. Naravno, neophodno je raspitati se o poreklu, kvalitetu i garanciji implantata, jer danas na tržištu postoji veliki broj kopija koje Vam ne mogu garantovati trajna i pouzdana rešenja.

za-pacijente
Zašto implantat?

 

Postoji nekoliko dobrih razloga zašto izabrati zubni implantat pre nego konvencionalnu zubnu nadokanadu:

 • Lep i prirodan osmeh
  Implantati urađeni po savremenim estetskim principima izgledaju kao prirodni zubi koji su iznikli iz desni.
 • Očuvanje kosti
  Implantat vraća funkciju kosti koja se resorbuje gubitkom zuba.
 • Više komfora
  Jedino implantati mogu obezbediti funkciju govora i žvakanja kao što je bila pre gubitka zuba. Proteze neminovno čine da se pacijenti osećaju i izgledaju starije, smanjuju svakodnevni užitak nesmetane ishrane i oduzimaju samopouzdanje. Ti nedostaci se znatno nadomešćuju ugradnjom proteze na implantatima.
 • Očuvanje zuba
  Implantati ne žrtvuju supstancu susednih zuba kao što to rade mostovi, već susedni zubi ostaju netaknuti.
 • Kvalitet i dugotrajnost
  Studije pokazuju da uspešnost implantata nakon 10 godina funkcije iznosi 95%, dok se 30% zuba koji imaju ulogu nosača mostova u periodu od 7 do 10 godina izgubi.

thumbnail of odrzavanje